Sezona 2021 se je vendarle začela

11. 6. 2021 | Matjaž Korošak
Deli
Sezona 2021 se je vendarle začela (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

Zveza za avtošport Slovenije AŠ2005 je začela s tekmovalno sezono 2021 in pri tem v novih razmerah skušala ohraniti kar se da normalen način delovanja.

Že maja je tako nov organizator RR TMIN prvič uspešno izpeljal gorsko hitrostno dirko v Tolminu. Konec maja je že potekal tudi prvi reli za državno prvenstvo, 36. reli Velenje pod okriljem AMTK Velenje. Letošnjo sezono tako nadaljuje znamenita GHD Gorjanci, ki letos praznuje 50 let pod okriljem AMD Novo mesto in avtošportnega društva Novo mesto. Takoj za gorsko dirko bo na sporedu že 10. reli Vipavska dolina, ki ga tudi letos organizira Avto klub Ajdovščina motorsport.

Zveza je sklenila tudi dogovor z RTV Slovenija. Tako smo si lahko ogledali tudi že prvo oddajo o dogajanju v avtošportu v Sloveniji. V letošnjem programu šestih oddaj se bomo trudili avtomobilski šport čim bolj približati širši populaciji in tako povečati prepoznavnost avtošporta in poznavanje delovanja zveze, organizatorjev ter funkcionarjev v Sloveniji.

Seveda pa avtomobilske dirke niso le vozniki in gledalci, za ustrezno in predvsem varno izvedbo prireditev so nujno potrebni tudi vestni organizatorji in izobraženi športni funkcionarji. Za vsakogar, ki želi biti aktiven člen v avtomobilskem športu, pa si ne more privoščiti dirkanja, je to odlična možnost sodelovanja. Kako lahko to storite? Ni težko, prvi korak opravite, če nas kontaktirate na spletni povezavi www.as2005.eu ali pa stopite do najbližjega društva, člana Zveze AŠ2005, jim razložite svojo željo in povprašate za pomoč. Tako boste lahko hitro začeli pomagati graditi zgodbo atraktivnega športa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja