Škoda Felicia se vrača

18. 3. 2011
Deli

Kdo se ne spomni Škodinega modela Felicia, družinskega avtomobila, ki so ga v Mladi Boleslavi izdelovali med letoma 1994 in 2001.

Takrat je bila čehinja, ki je obstajala v kombijevski, kombilimuzinski ter pickup in dostavniški izvedbi, prevozno sredstvo marsikaterega Slovenca. Kot kaže, bomo na sončni strani Alp lahko znova vozili nove Felicie, saj naj bi Volkswagnovo hčerinsko podjetje pripravljalo kup novih modelov, med katerimi bo tudi Felicia. Po novem ne bo šlo za kombilimuzino, ampak za limuzinsko različico, velikosti nekje med Volkswagnovo Jetto in Fabio. Manjša Octavia, torej.

Vstopna cena nove Felicie bo približno 13 do 14 tisoč evrov, kupci pa naj bi prve primerke dobili leta 2012/2013. Nova Felicia naj bi bila narejena na platformi Golfa/Octavie, njene odlike pa bodo notranja prostornost, več kot 500 litrov velik prtljažnik in varčni motorji. Pod motornim krovom bodo 1,2- in 1,4-litrski motorji moči od 55 do 118 kilovatov bencinskega porekla ter turbodizli gibnih prostornin 1,6 in 2,0 litra. Izpolnjevali bodo normo Euro6.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol