Škoda napoveduje svoj prvi električni avtomobil

29. 3. 2017
Deli

Škoda je za avtomobilski salon, ki bo med 19. in 28. aprilom v Šanghaju, pripravila študijo Vision E, s katero napoveduje svojo električno prihodnost. Do leta 2025 bodo predvidoma predstavili pet električnih avtomobilov.

Vision E je petvratni kupejevski križanec z dinamično silhueto ter dolžino 4,645, širino 1,917, višino 1,55 in medosno razdaljo 2,85 metra. V prostorni notranjosti voznik in sovoznik sedita na križansko visokih sedežih, streha pa se kupejevsko spušča proti zadku, torej lahko zadaj pričakujemo manj prostora za glave potnikov.

Študijo poganjata dva elektromotorja s sistemsko močjo 225 kilovatov, s katerima lahko avtomobil pospešuje vse do 180 kilometrov na uro, pogon pa je štirikolesni. Napajata se iz litij-ionskih baterij, ki v kombinaciji z rekuperacijo zavorne energije omogočajo do 500 kilometrov električne vožnje.

Škoda s študijo Vision E napoveduje tudi avtonomno prihodnost, saj njen avtonomni sistem dosega tretjo raven, ko lahko neodvisno vozi v prometni gneči in na avtocestah, kjer lahko celo prehiteva, samostojno pa poišče tudi parkirni prostor ter sam parkira ali zapusti parkirišče.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"