Škoda Rapid se v novo sezono pelje z opremo, ki je ne bi pripisali 'nizkocenovniku'

23. 2. 2017
Deli

Škoda je svojima nizkocenovnima modela Rapid in Rapid Spaceback namenila prenovo, s katero so jima namenili tudi nekaj dodatkov, ki niso tako zelo nizkocenovni.

Oblikovne spremembe so najbolj očitne spredaj, kjer so meglenke vgrajene v preoblikovani spodnji konec odbijača. Povezuje ju lahko tudi tanki kromiran trak, ki da avtomobilu širši videz. Zadaj so temno tonirane luči lahko opremljene s tehnologijo led, preoblikovana pa so tudi kolesna platišča. Žarometi so lahko tudi biksenonski, dnevne luči so lahko urejene v tehnologiji LED, na voljo pa so tudi dnevne luči s samodejno vključitvijo razsvetljave v poslabšanih svetlobnih pogojih. V Rapidu so po novem na voljo tudi žarometi s samodejnim zasenčenjem dolgih luči.

Preoblikovana je tudi notranjost, kjer so preuredili obloge vrat, instrumente ter šobe in stikala klimatske naprave. Izčrpnejši so tudi pripomočki za pomoč vozniku, vključno s servisno pomočjo na daljavo, ter vmesniki za razvedrilo in informacije, povečan pa je tudi nabor varnostnih pomagal.

1,2-litrske motorje so nadomestili z litrskim trivaljnikom 1,0 TSI z močmi 95 in 110 'konj', bencinsko paleto zastopa še 125-'konjski' štirivaljnik 1,4 TSI, turbodizelska pa sta štirivaljnika 1,4 TDI z močjo 90 in 1,6 TDI z močjo 115 'konj'.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol