Škoda Scala je razkrila svojo notranjost

30. 11. 2018 | Matija Janežič
Deli

Dober teden pred uradno predstavitvijo v Tel Avivu je Škoda predstavila notranjost svojega novega modela, ki se imenuje Škoda Scala in nadaljuje pot dosedanjega Rapida, a na bolj prefinjen način, tako kot je bilo v Parizu nakazano  s študijo Škoda Vision RS.

Kot pravi vodja Škodinega dizajna notranjosti, Norbert Weber, bo Škoda Scala prvi serijski model z novo zasnovo notranjosti, ki se bo kazala v nadgrajenem oblikovnem jeziku v kombinaciji z novimi materiali in barvami. Njihova premiera v Scali pomeni začetek nove identitete znamke Škoda, ki bo tako čustvena kot tudi funkcionalna.

Osrednja točka Scaline notranjosti je velik zaslon z diagonalo do 9,2 palca, ki je trenutno največji v razredu in postavljen v vidnem polju tako voznika kot tudi sovoznika. Prostostoječi zaslon uokvirja karakterna linija, v kateri se kažejo emotivne oblike pokrova motorja, hkrati pa pod zaslonom ta linija ustvarja ergonomski naslon za dlan med upravljanjem zaslona.

V udobnem dosegu so tudi regulatorji klimatske naprave in gumbi za upravljanje sistema start/stop, načina vožnje in parkirnega pomočnika, ki so vgrajeni tik za prestavno ročico. Vodoravna zračnika klimatske naprave se ob bokih raztezata globoko na območje vrat in s tem povečujeta občutek širine in prostornosti potniške kabine.

Armaturno ploščo in obloge sprednjih vrat so poleg tega uredili v mehki penasti plastiki s specifično novo zrnato površino, ki posnema strukturo kristala in bo značilna za prihodnje modele češke znamke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja