Video: Škodini dijaki predstavili še en koncept

4. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Čeprav gre le za koncept, je Sunroq popolnoma delujoč, saj so se učitelji in idejni oče koncepta z njim že zapeljali.

Na začetku maja smo vam predstavili projekt, ki so se ga na Škodini poklicni šoli v Mladi Boleslav lotili tamkajšnji dijaki. Kot osnovo so vzeli model Škoda Karoq in mu nato med drugim odstranili streho, izboljšali zavorni sistem, vgradili vzmetenje modela Octavia RS ter mu nadeli nekoliko spremenjen izpušni sistem.

Danes, mesec dni po predstavitvi projekta in osem mesecev po njegovem začetku, je luč sveta ugledal končni izdelek. Dijaki so opustili ime Azubi in mu v skladu s poimenovanjem Škodinih SUV-ov in ob tem, da je namenjen vožnji v jasnem vremenu, nadeli ime Sunroq. Ime je bilo sicer izbrano izmed več sto predlogov, ki so jih privrženci znamke posredovali prek družbenih omrežij.

Sunroq je peti izdelek Škodine poklicne šole oziroma njenih dijakov in hkrati največji. Do zdaj so dijaki namreč kot osnovo za svoje avtomobile uporabili dva avtomobila Citigo, Rapida Spaceback in Fabio, ki je hkrati skoraj najbolj zanimiva, saj so dijaki iz omenjene Fabie izdelali športno naravnan poltovornjak, poimenovan Funstar.

Predelav pa Sunroq ni bil deležen le na karoseriji in podvozju, ampak tudi v notranjosti. Ta je namreč obarvana v dvobarvno kombinacijo bele in živo rdeče barve. V enak odtenek barve so odeti zunanjost avtomobil ter celo sredinski deli krakov lahkih aluminijastih platišč.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja