Slovenski avto leta 2018 je Volkswagen Polo!

18. 1. 2018
Deli

Novinarji sedmih slovenskih medijev, ki sodelujejo pri organizaciji izbire Slovenskega avta leta, so za leto 2018 ta naslov podelili Volkswagnu Polu.

Glasovanje je potekalo po posameznih medijih, novinarji so znotraj svojih uredništev finaliste točkovali po svojem izboru, seštevek točk, kjer prvi prejme 6 točk, drugi 4 točke, tretji 3 točke, četrti 2 točki in peti 1 točko, pa je dal vrstni red znotraj redakcije. Seštevek toč posameznih redakcij (spet po sistemi 6-4-3-2-1) je na koncu na finalnem izboru dal zmagovalca letošnjega izbora.

V redakciji Avto Magazina smo glasovali takole (utemeljitve pa najdete v videu zgoraj):

V prvem delu, ki se je končal 19. decembra 2017, so finaliste izmed 36 kandidatov, avtomobilov, ki so v letu 2017 prišli na slovenski trg, s svojimi glasovi izbirali bralci po posameznih medijih. Po upoštevanju glasov na 21.099 glasovnicah so finalisti postali naslednji: Škoda Kodiaq, Volkswagen Polo, Peugeot 5008, Honda Civic in Mazda CX-5.

Za Volkswagnov Polo je šlo zelo na tesno, saj je naslov osvojil zgolj z eno točko prednosti pred Škodo Kodiaq, na dosegu zmage pa je bil tudi Hondin Civic. Vrstni red je torej takšen:

1. mesto: Volkswagen Polo … 34 točk (vozili smo, slovenska predstavitev)
2. mesto: Škoda Kodiaq … 33 točk (predstavitev, vozili smo, test)
3. mesto: Honda Civic … 29 točk (slovenska predstavitev, Type R - slovenska predstavitev, Civic Grand - slovenska predstavitev, test)
4. mesto: Peugeot 5008 … 18 točk (vozili smo, test, test 2)
5. mesto: Mazda CX-5 … 14 točk (vozili smo)

Izbor za Slovenski avto leta 2018 je organiziralo sedem slovenskih medijskih hiš, ki se ukvarjajo s pripravo vsebin o avtomobilskih temah: Avto magazin, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski Dnevnik, Motorevija AMZS, RTV Slovenija (Val 202 in Avtomobilnost), Siol ter Večer in Evo Magazin. Žirija pod vodstvom predsednika Tomaža Porekarja je glasovanje izvedla v Centru varne vožnje AMZS na Vranskem ter proglasila vrstni red. Vrstni red uredništva Avto magazina je predstavil glavni in odgovorni urednik Dušan Lukič.

Podelitev prehodnega pokala za Slovenski avto leta 2018 bo v petek, 19. januarja 2018, v prostorih enega od prodajalcev Volkswagnov.

Pravila izbora in druge podrobnosti lahko najdete tudi na www.slovenskiavtoleta.si.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"