Slovenski avto leta: četrtič iz iste 'hiše'

16. 1. 2011
Deli

Žirija za slovenski avto leta je potem, ko je prejela tudi glasove, nabrane prek svojih medijev, razglasila zmagovalca za leto 2011. To je Volkswagnov Passat, ki je bil resda med peterico finalistov najdražji, a je hkrati tudi pokazatelj, katere avtomobile imamo Slovenci radi – očitno (nemške) Volkswagne, saj je to že tretji WV zapored v tem glasovanju!

Pred njimi je ta naslov pobral Audi A4/A5 (leta 2008), Passat pa je bil naš avto leta tudi leta 2006 in leto pred njim spet VW ...

Passat je tokrat prejel 34 točk, druga Meriva je nabrala 29 točk, tretja Giulietta 28 točk, četrti C3/DS3 26 točk, veliki poraženec pa je A1 na zadnjem mestu s samo 11 točkami.

Razen bralcev in poslušalcev, ki so ga uvrstili na drugo mesto, so ga vsi strokovni mediji postavili na – zadnje! Ima pa zato Passat toliko več sreče, saj so mu prvo mesto prisodili bralci in trije mediji.

Če še ni usahnila energija forumašev, komaj čakamo na komentarje o razpletu na (našem) forumu, prihodnje leto pa bo v izboru sodeloval tudi Avto magazin. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja