Novice Promocijsko sporočilo

Smart Turn System - narejeno v Sloveniji

31. 10. 2016
Deli

Ponosni na ekipo šestih Slovencev vam predstavljamo revolucionarni avtomatski sistem za samodejni izklop smernikov, ki bo na novo definiral pojem varnosti v prometu.

Ideja o nujnosti tega sistema se je dejansko porodila na podlagi situacije, ki se je enemu od članov ekipe STS zgodila na cesti. Zaradi pozabljenega utripajočega smernika je voznik osebnega avtomobila nehote izsilil prednost, spreten manever in velika mera sreče pa sta poskrbela, da se ni zgodilo nič hujšega. Rodila pa se je dobra ideja, ki jo je slovensko znanje razvilo praktično do popolnosti.

Smart Turn System so razvili predstavniki podjetja ABCS Sistem d.o.o., sam sistem pa skrbi za avtomatski izklop smernikov in z veliko natančnostjo komunicira z ostalimi udeleženci v prometu pri manevrih v zavojih, v krožiščih, pri menjavi voznega pasu in prehitevanju, s čimer pomembno prispeva k večji varnosti in preprečevanju prometnih nesreč.

Ekipa slovenskega startup podjetja, ABCS Sistem d.o.o., je razvila in motorističnem svetu predstavila povsem nov avtomatski sistem za izklop smernikov na motorjih, ki bo v celoti spremenil način uporabe smernikov, postavil nove varnostne standarde ter revolucioniral celotno motociklistično industrijo. STS je naprava, ki vsako sekundo pregleda več kot 300 različnih meritev, na podlagi katerih avtomatsko izklopi smernik v trenutku, ko voznik motorja zaključi manever in tako prepreči, da bi motorist ostalim udeležencem v prometu podajal napačne informacije o svoji smeri vožnje, v kolikor bi pozabil izklopiti smernik ročno.

Smart Turn System

Smart Turn System je majhna naprava, katera se priklopi na obstoječo električno napeljavo za upravljanje smernikov na motorju, s pomočjo vgrajenih senzorjev pa več kot 300 krat v sekundi izmeri ključne parametre vozne dinamike, katere skozi kompleksen algoritem pretvori v ključne podatke, s katerimi naprava natančno prepozna manever in še bolj pomembno, prepozna zaključek manevra in izklopi smernik. Delovanje je v celoti avtomatizirano, kar vozniku motorja omogoča večjo osredotočenost na ostale dejavnike v prometu, varno nadaljevanje poti in večji užitek pri vožnji, pri vsem tem pa z ustrezno prekinitvijo neželene signalizacije po končanem manevru dodatno poveča varnost voznika in ostalih udeležencev v prometu.

Tako deluje Smart Turn System:

O sami viziji podjetja in njihovem krovnem produktu je nekaj besed namenil tudi idejni vodja, ustanovitelj in direktor podjetja ABCS sistem d.o.o., Miha Kovač: »Eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri vožnji z motorjem je vsekakor varnost v prometu, pri čemer je pravilna uporaba signalizacije za voznika motorja eden izmed najpomembnejših elementov varne vožnje. Smart Turn System smo razvili z namenom, da povečamo varnost vseh udeležencev v prometu in voznikom motorjev po celem svetu omogočimo varnejšo vožnjo in izboljšamo voznikovo uporabniško izkušnjo. Naš sistem se od ostalih razlikuje po tem, da se ne zanaša na osnovne časovne omejitve delovanja ali prevoženo razdaljo od samega vklopa smernika, temveč preko kompleksnega algoritma, ki vsako sekundo pregleda več kot 300 opravljenih senzorskih meritev, na podlagi katerih natančno prepozna zaključek vsakega manevra, pa naj bo to klasičen ovinek, izhod iz krožišča ali menjava voznega pasu. Smart Turn System vozniku motorja omogoča, da vso svojo pozornost nameni dogajanju na cesti in ne potrebuje preverjati signalizacije na armaturni plošči svojega motorja, saj za avtomatski izklop smernika poskrbi avtomatiziran sistem STS.«

V oddaji Štartaj, Slovenija! je Smart Turn System testiral Aleš Novak:

Smart Turn System je svojo podobo pridobival zadnji dve leti in se je po temeljitem testiranju na različnih znamkah motorjev in več sto urah praktičnih preizkusov v različnih prometnih situacijah pojavil na trgu. Ekipa podjetja ABCS sistem d.o.o. je pri izdelavi končnega produkta uporabila najnaprednejše elektronske elemente in senzorje, ki so trenutno na voljo, s čimer so zagotovili natančno delovanje naprave. Večina motorjev na trgu nima serijsko vgrajenega sistema za avtomatski izklop smernikov, zato je STS sistem odlična izbira za nadgradnjo praktično katerega koli motorja. STS sistem pa se odlično izkaže tudi kot dodatek na motorjih, ki že imajo serijsko vgrajeno rešitev za avtomatski izklop smernikov, saj obstoječi sistem dodatno izboljša in dopolni delovanje v manevrih, ki jih obstoječe rešitve za avtomatski izklop smernikov ne prepoznajo. Nekatere obstoječe rešitve za avtomatski izklop smernikov delujejo zadovoljivo v osnovnih prometnih situacijah, vendar nobena do sedaj znana rešitev ne zajame vseh možnih cestnih scenarijev in manevrov, ki jih vozniki motorjev izvajajo v praksi, saj ne zajemajo dovolj natančnih podatkov, zadostnega števila parametrov in ne vključujejo potrebnega algoritma za ustrezno analizo vozne dinamike motorja za prepoznavo konca neštetega števila različnih manevrov.

Montaža sistema je enostavna, montira pa jo lahko praktično vsak voznik z osnovnim poznavanjem električne napeljave na motorju, kljub temu pa je priporočljivo, da montažo sistema motorist opravi pri strokovnem osebju svoje servisne službe. Navodila in fotografije montaže sistema STS si lahko ogledate na spletni strani, v kratkem pa bodo navodila dopolnjena tudi z video prikazom, kjer bodo podrobno opisani posamezni koraki montaže.

Zgodbo o ustvarjalcih STS ste si lahko ogledali v včerajšnji oddaji Štartaj, Slovenija!, ki jo lahko vsako nedeljo ob 17.55 spremljate na POP TV. Smart Turn System je tako eno od dvanajstih navdušujočih izdelkov slovenskih podjetnikov in inovatorjev, ki vas že čakajo tudi na prav posebnih policah v megamarketih Interspar. Skočite v bližnji megamarket Interspar in poiščite Smart Turn System! Lahko pa jih obiščete na njihovi uradni spletni strani.

Štartaj Slovenija v Intersparu

Štartaj Slovenija