Škoda pripravlja poseben SUV za kitajski trg

19. 4. 2018
Deli

Škoda je objavila prve skice novega športnega terenca za kitajski trg, ki so ga razvili v skladu z željami tamkajšnjih urbanih voznikov, a so oblikovno seveda močno izhajali tudi iz Karoqa in Kodiaqa.

Tako kot za njegova sorodnika bosta tudi za Škodin kitajski SUV značilna 'kristalni dizajn' z velikimi ravnimi ploskvami pod različnimi koti in grob terenski videz. Maska hladilnika in žarometi bodo tvorili skupno enoto, spodnje bočne površine bodo potekale proti zadku, tako da bodo poudarjale vdolbine za kolesa, zadnje luči pa bodo tudi zasnovane v kristalni obliki.

Predstavitev posebnega športnega terenca za kitajski trg, ki bo premiero doživel na avtomobilskem salonu v Pekingu, ni brez posebnega pomena, saj je Kitajska Škodin največji posamezni trg na svetu, na katerem proda četrtino svojih avtomobilov. Lani so na Kitajskem doživeli 2,5-odstotno rast prodaje in prodali 325 tisoč avtomobilov, v okviru petletnega investicijskega načrta v vrednosti več kot dve milijardi evrov iz leta 2016 pa načrtujejo tudi širitev modelne ponudbe z več športnimi terenci in avtomobili z alternativnimi pogonskimi sklopi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"