46. Baja 1000: spet zmaga B. J. Baldwina

23. 11. 2013
Deli

"Kadarkoli grem v Bajo, ne grem tja samo premagati tekmecev, hočem jih prepričljivo premagati," je poudaril "Ballistic" BJ Baldwin. Prav to je tudi storil.

B.J. Baldwinu je hotelo pokvariti veselje kar 254 prijavljenih voznikov, ki so se pognali na 883 milj (1421 km) dolg krog najstarejše off-road dirke v Ameriki.

V svoji dobre tri tone težki črni in zeleni pošasti z 800 konjskimi močmi je Baldwin drugo leto zapored dominiral v preizkušnji, ki vodi navzdol in nato nazaj navzgor po polotoku Baja California v Mehiki. Ciljno črto je prečkal po 18 urah, 36 minutah in 10 sekundah in tako s svojim milijon dolarjev vrednim "Monster Truckom", ki lahko leti 60 metrov daleč in pri hitrosti več kot 200 km/h zapelje čez meter visoke grbine, potrdil, da je trenutno vladar v najbolj grobi obliki avtomoto športa.

"Prekrasno je znova zmagati tukaj, ta dirka je zame tako posebna," je potem, ko je zlezel iz avtomobila, povedal utrujeni Baldwin. "Pri tej dirki še vedno občutim strah, a ne strah pred nesrečo temveč strah pred porazom. Če si tako tekmovalen, kot sem jaz, ti je strah pred neuspehom glavna motivacija. Očitno uspešna.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"