Dakar: Aleks Humar in Robert Lovrečič zamenjala podvozje v pol ure

7. 1. 2014 | Peter Kavčič
Deli

Naš reporter na terenu Andrej Brumat se je javil z novicamo o avtomobilistični posadki. Darij in Boštjan sta uspela pripeljati v bivak danes ob 9:30 po lokalnem času. V roku dobre ure sta Aleks in Robert zamenjala prednji polosovini in prednje vzmetenje ter opravila hiter pregled vseh pomembnih delov. Tako sta uspela še pravočasno priti na štart 3. etape, ob 9.50.

'Darij nam je za včerajšnji dan na kratko povedal, da je sprva šle zelo dobro in presenetljivo hitro, vendar se avto v drugem delu etape na sipinah ni obnasal najbolje. Izgubila sta ogromno časa z izkopavanjem in zaradi potrošenega časa in prihoda noči, morala preživeti noč v sipinah skupaj še z dvema avtomobilistoma in enim motoristom, 60 km pred ciljem SS. Zjutraj sta uspela odpeljati preostanek sipin brez večjih težav. Bila je zelo težka etapa. Kolesa na avtu so malenkost premanjhna za take sipine, ker so se le te nepricakovano izkazale za zelo visoke in sipke.

Ekipa je že pripravila načrt priprave avtomobila za prihajajoče puščavske etape v Čilu, da se takšne težave ne bi več dogajale. Včerajšnja etapa je zahtevala precej žrtev med motoristi in avtomobilisti', še dodaja Andrej.

Kako sta zjutraj na etapo odhitela naša motorista si lahko ogledate tukaj:

Peter Kavčič

Foto: Andrej Brumat

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja