DTM: dvojna zmaga za BMW

5. 5. 2013
Deli

Pred prvo dirko letošnjega prvenstva DTM so bili najbolj optimistični pri Audiju, saj je bil na kvalifikacijah najhitrejši Timo Scheider. 

A dirka je prinesla drugačno sliko: Audiji so počasi zdrseli nazaj, v ospredje pa so se prebili BMWji, predvsem Augusto Farfus. Prav Scheider je bil edini, ki se mu je resno upiral, a po varnostnem avtomobilu na stezi (ta je bil posledica požara na Tambayjevem RS5) je zdrsnil daleč nazaj, saj si je njegovo moštvo privoščilo veliko taktično napako in ga v bokse ni poklicalo takoj, temveč šele v drugem krogu za varnostnim avtom.

Odlično so se odrezali tudi mlajši dirkači - na koncu je drugo mesto zasedel Dirk Werner (štartal je šele z 20 mesta in se vso dirko prebijal proti vrhu), tretji pa je bil Mercedesoiv Christian Wietoris. Na treningih in kvalifikacijah, pa tudi v prvem delu dirke je slabo kazalo lanskemu prvaku Spenglerju (BMW), ki pa se je v zadnjem delu dirke vendarle uspel prebiti na peto mesto, za prvaka iz leta 2005, Garyja Paffeta (Mercedes). Tik zanj, na šesto mesto, se je uspel po taktični napaki vendarle prebiti Scheider, ki je bil tako najboljši voznik Audija. Na polovici dirke je odstopil tudi Playboyjev Edoardo Mortara (Audi RS5 DTM).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja