Formula E in Extreme E z roko v roki v boj za zaščito okolja

3. 11. 2020 | Jure Šujica
Deli
Formula E in Extreme E z roko v roki v boj za zaščito okolja (foto: ABB)
ABB

K temu bo pripomoglo tudi povezano vodstvo obeh tekmovanj.

Dirkaški seriji Formula E in pa Extreme E imata nešteto skupnih točk. Prva je zagotovo rdeča nit obeh serij in sicer dirkanje z električnimi avtomobili, ki so si po vrhu vsega tehnično med seboj bolj ali manj enaki. A morda najpomembnejša skupna lastnost je Alejandro Agag, ustanovitelj obeh dirkaških serij. Tudi zato morda ni presenetljivo, da je danes prišlo do sporazuma v sodelovanju obeh serij v boju za zaščito okolja.

Serija Formula E je tako danes postala manjšinjski lastnik serije Extreme E. Naj spomnimo, nova dirkaška serija bo potekala na odročnih, a izredno občutljivih lokacijah po svetu in tako omenjena okolja predstavljala svetu. S tem, ko se je v lastništvo vmešala tudi Formula E pa je starejša od obeh serij (nenazadnje Extreme E še ni doživela svoje krstne dirke) na ta način še širi svoj vpliv v boju za spremembe.

Da bo povezanost med serijama še večja, se upravnemu odboru serije pridružuje generalni direktor Formule E, Jamie Reigle, ki bo tako Agagu, generalnemu direktorju serije Extreme E in ustanovitelju obeh serij pomagal pri skupnem vodenju dveh tekmovanj.

»Že od začetka je bil moj namen ta, da bi seriji Extreme E in Formula E sodelovali skupaj, povezano in tako vzpodbujali elektrifikacijo, enakost in pa zaščito okolja. Serije sta si morda med seboj različni, a prinašata enako sporočilo v boju proti klimatskim spremembam,« je dejal Alejandro Agag.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja