Gorska dirka Rechberg: Stankovič začel z nesrečo

1. 5. 2013
Deli
Gorska dirka Rechberg: Stankovič začel z nesrečo

Naš dirkač v gorskih dirkah Vladimir Stankovič, ki je letos prototipa zamenjal za formulo z dvolitrskim motorjem, je na prvi dirki na avstrijskem Rechbergu odstopil zaradi nesreče. 

Avstrijski Rechberg je pretekli vikend gostil 236 dirkačev iz vse Evrope. Vladimir Stankovič, ki je nastopal v razredu dvolitrskih formul, je bil po prvih dveh treningih vodilni v svoji kategoriji. V tretji vožnji pa je zaradi napake pri izbiri gum trčil v šikano ter tako močno poškodoval svojo formulo, da je bil nastop na nedeljski dirki nemogoč.

»Iz Rechberga, ki je ena izmed mojih najbolj priljubljenih dirk, sem se vrnil zelo razočaran! V tretjem treningu sem se odločil za novi komplet gum, ki pa ni bil kos spremenjenim pogojem na progi. Zato sem pri veliki hitrosti trčil v šikano in predčasno končal svoj prvi letošnji nastop. Kljub temu so prvi vtisi iz Avstrije pozitivni. Bolid je zelo konkurenčen v svojem razredu in v nadaljevanju sezone lahko pričakujem vrhunske uvrstitve.« je povedal Stankovič.

Zmago v skupnem seštevku dirke je znova osvojil aktualni evropski prvak Simone Faggioli (Osella FA30), v enakih dirkalnikih pa sta mu sledila še Švicar Steiner in Čeh Beneš.

Vladimir Stankovič bo sezono nadaljeval maja v italijanskem Verzegnisu.

REZULTATI

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol