Gorske dirke: Zorman po nesreči znova za volan

28. 4. 2014
Deli

Slavko Zorman, ki je lani doživel hudo nesrečo na gorski dirki Ilirska Bistrica, hoče znova za volan. Seveda dirkalnika ... Letos ga bomo videli v kakšnem poskočnem avtomobilu v vlogi predvoznika, mika pa ga pokal v gorskih dirkah s pokalnim Cliom, predvsem pa reli.

"Nesreča na lanski dirki Ilirska Bistrica mi je precej uničila načrte. Ne govorim samo o rehabilitaciji, čeprav so bolečine (tudi hrbta!) še prisotne, pač pa o tehniki. Renault Clio Williams skupine A smo počasi predelovali v trpežnejši dirkalnik, ki bi zmogel tudi sezono relija, vendar je bil to očitno račun brez krčmarja," je najin pogovor začel Zorman. Zanimivo pa je, da dirkalnik ni bil tako poškodovan, kot bi dejali na prvo žogo, saj sta ostala motor in menjalnik cela. Čeprav sta večino energije trka sprejela karoserija in hladilnik, je moder blisk vseeno dobil drugega lastnika.

"Letos bom poskušal nastopiti na kakšni dirki kot predvoznik, nato pa se mi zdi zanimiv pokal v gorskih dirkah, ki se vozi s pokalnimi Clii. Želja pa je seveda še vedno reli ..." je še dejal. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja