Humar zmagovalec 35. relija Saturnus!

13. 5. 2012
Deli

Aleks Humar in Florjan Rus sta zmagovalca letošnjega jubilejnega, 35. relija Saturnus. Domača dirkača v Škodi Fabii S2000 sta bila v petek in soboto v podrejenem položaju v primerjavi z največjim tekmecem, Čehom Pavlom Valouškom (Peugeot 207 S2000), toda v nedeljo sta bila dobesedno neulovljiva!

Čeh Valoušek je za prvi nedeljski krog izbral pretrde gume, kar je Humar s pridom izkoristil in po zaostanku 25,2 sekunde v nedeljo nadomestil skoraj minuto! Resda je Valda, ki spada med najhitrejše češke voznike, po prvem nedeljskem krogu zaostal že 15,5 sekunde, vendar je bil Humar proti koncu relija s podobnimi gumami enostavno prehiter. "Z dirkalnikom belgijske ekipe Kronos Racing sem bil zadovoljen, prav tako z nastopom, vendar priznam, da je bil v nedeljo Humar neulovljiv," je športno priznal Valoušek. Tretji je bil stari znanec relija Saturnus, Čeh Daniel Behalek s Subaru Imprezo STI.

V državnem prvenstvu si je drugo mesto priboril na zadnji hitrostni preskušnji Boris Požeg (Mitsubishi Lancer EVO VIII), odličen tretji in prvi v diviziji II pa je bil Alan Pajk (Citroen C2 R2 Max). Pajkovi tekmeci, recimo Marko Jeram (Citroen C2 R2 Max, nesreča), Boštjan Logar (Peugeot 206 R3, sklopka), Miha Prek (Škoda Fabia R2, nesreča), Aljoša Novak (Škoda Fabia R2, težave z elektriko in dvema prebitima gumama), Friderik Vajnhandl (težave z menjalnikom in prebito gumo), Uroš Papež (Citroen C2 R2, nesreča) itd., so imeli veliko težav. Zato je Pajkova zmaga še toliko slajša in zato je obljubil, da to ne bo njegov zadnji nastop s tem dirkalnikom.

V diviziji I je bil tesen boj med Janom Oblakom z vrhunskim MG-jem ZR 105 s sekvenčnim menjalnikom in Luko Kosem s preverjenim Volkswagnom Polom 1.4. Na koncu je bil Oblak hitrejši. V pokalu Yugo pa je slavil Martin Mlinar, ki je letos slavil kar na obeh dirkah za državno prvenstvo.

Če vas zanima, kaj je o hudi nesreči dejal Miha Prek, kaj je nekdanji nastopajoči na reliju Saturnus Mohammed bin Sulayem delal v Ljubljani, zakaj bi si Peljhan lahko zaslužil nagrado za športno potezo dneva, kaj si želi Boštjan Logar, zakaj je bilo za Slavka Komela ta reli še posebej pomemben in kaj menimo o nenastopu Roka Turka, si preberite v prihodnjem Avto magazinu, ki izide 17. maja. (AM)

Foto: Uroš Modlic

 

P.S.: Pa še odličen video z relija smo poiskali za vas:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"