Karting - smola prekinila zmagoviti niz

10. 8. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po dveh zaporednih zmagah se Mark Kastelic iz Sicilije vrača brez točk.

V preteklih dveh tednih nas je na področju kartinga kar dvakrat zapored s svojimi predstavami navduševal mladi Mark Kastelic, saj je v slavil na kar dveh zaporednih dirkah v Italiji. Pričakovanja pred minulim vikendom, ko se je Mark udeležil dirke italijanskega prvenstva Campionato Italiano na sicilijanskem dirkališču Triscina so bila zato visoka, Mark z ekipo pa je potiho upal, da se mu bo uspelo uvrstiti med najboljšo peterico.

Da je hiter, je nakazal že na prostih treningih, kjer je kazal odlične predstave, rezultat pa mu je nato uspelo prenesti tudi v na start kvalifikacij. Tako v prvem, kakor v drugem sektorju je namreč dosegel najhitrejši čas, žal pa mu je odlično izhodišče preprečila okvara dirkalnika pred njim, zaradi katere je bil prisiljen zapustiti idealno linijo in tako med 30 tekmovalci zasedel 11. mesto, ki mu je kasneje služilo tudi kot izhodišče v predtekmovalnih bojih.

V predtekmovalnih bojih se je Mark odrezal nekoliko bolje. Na obeh dirkah je namreč izboljšal svoj štartni položaj, saj je skozi cilj pripeljal na sedmem oziroma devetem mestu in si tako za finale izboril še tri mesta boljši štartni položaj, osmo mesto, iz katerega bi se ob kančku dirkaške sreče lahko boril tudi za najvišja mesta.

No, upanje na dobro uvrstitev pa je ugasnilo že kmalu po tem, ko so ugasnile zelene luči. V Kastelica je namreč trčil singapurski dirkač Tiziano Monza, zaradi česar sta bila oba dirkača prisiljena odstopiti. Nekoliko bolje mu je nato kazalo v drugi dirki, katero je končal na sedmem mestu, časovni pribitek petih sekund, ki ga je dobil zaradi kontakta z enim izmed konkurentom in posledičnega premika sprednjega krilca pa ga je nato pomaknil na 17. mesto.

Da bi mila mera popolna se je Kastelic skozi celoten dirkaški vikend boril tudi s prekrmarjenjem dirkalnika in pa pravimi nastavitvami agregata. Mehanikom namreč nikakor ni uspelo nastaviti vbrizga goriva, zaradi česar je imel Kastelic še posebej v nedeljo velike težave s pomanjkanjem moči.

Iz Sicilije, kjer je mimogrede nastopil tudi Aleksadnar Bogunović in s skupnim 19. mestom osvojil eno točko, se Kastelic tako odpravlja praznih rok, priložnost za lovljenje novih točk v italijanskem prvenstvu pa bo tu že čez tri tedne, 30. avgusta na atraktivnem dirkališču Sarno v Palermu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"