Logatec: Paralelni relikros

10. 5. 2007 | Aljoša Mrak
Deli
Logatec: Paralelni relikros

Na prvi dirki paralelnega relikrosa sta bila presenetljivo najhitrejša Miha Rihtar in Boštjan Petrovčič. Prvi s starejšim Mitsubishijem, drugi pa kar z Buggyjem.

Najhitrejša voznika dneva (Rihtar je zmagal v najmočnejši diviziji, Petrovčič pa v superfinalu) sta s pridom izkoristila moč sicer starejšega Lancerja skupine A in peresno lahkega Buggyja, prirejenega za tekmovanje v avtokrosu. A da prednost Buggyjev ni zgolj majhna masa, ampak tudi tehnika, dokazuje prav rekorder dneva (najboljši čas posamezne vožnje! ) Petrovčič, saj je za njegovim hrbtom hrumel kar trilitrski Alfin motor, ki je moč prenašal na vsa štiri kolesa.

V posameznih divizijah so zmagali Matej Grudnik, ki je znova dokazal, da je 1, 4-litrski Clio z nacionalno homologacijo zmagovalni dirkalnik, Andraž Hribar, ki je s pokalnim Cliom RS (sekvenčni menjalnik! ) le za las ugnal skoraj 50-letnega Komela in 59-letnega Italijana Vallisnerija, in že omenjeni Rihtar, ki je po zmagi v skupini A na reliju v Čakovcu ponovno slavil.

Nastop Hribarja, ki se je z avtomobilom, pripravljenim za krožne in gorske dirke, popolnoma enakovredno kosal z relisti, je mogoče prva lastovka, ki bi prinesla tesnejše sodelovanje z drugimi disciplinami avtomobilskega športa. Že na prihodnji dirki se lahko zgodi, da bo prav relikros prva disciplina, ki bo (bolj množično) združevala nastopajoče v reliju, krožnih dirkah, avtokrosu in gorskih dirkah.

Naj na koncu omenimo še zmagovalca v daleč najbolj zastopani skupini, Marjana Nagodeta v pokalu Yugo, in nastop dveh drifterjev - Luke Marka Grošlja in Petra Cimermana.

Rezultati:

Divizija I:

1. Matej Grudnik (Renault Clio 1.4 16V),

2. Marjan Nagode (Zastava Yugo),

3. Vojko Sedej (Zastava Yugo)

Divizija II:

Andraž Hribar (Renault Clio RS),

2. Slavko Komel (Peugeot 206 RC),

3. Guglielmo Vallisneri (VW Golf Kit Car)

Divizija III:

1. Miha Rihtar (Mitsubishi Lancer EVO V),

2. Sandi Boh (Mitsubishi Lancer EVO VIII),

3. Valter Kobal (Subaru Impreza STi)

Aljoša Mrak, foto: Saša Kapetanovič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"