Mehiški reli: Ogier po stopinjah Loeba

10. 3. 2013
Deli

Sebastien Ogier (Volkswagen Polo R WRC) na letošnjem mehiškem makadamskem reliju ni imel tekmecev. Se uresničuje napoved, da bomo dobili drugega SuperSeba?

Zdi se, da se že v prvi polni sezoni dirkalnika Polo R WRC uresničuje napoved, ki smo se jo nekateri bali: namreč, da bo dvojica Volkswagen in Sebastien Ogier tako prevladovala, da bo enostavno zamenjala skoraj dolgočasno popolnega Sebastiena Loeba in neuničljivega Citroëna DS3 WRC. Drugega SuperSeba namreč skupaj s težavami s popularizacijo tega zanimivega športa (s tem mislimo predvsem na TV prenose) si namreč res ne želimo, saj premoč postane kmalu dolgočasna.

Da ima Ogier tudi srečo, se ima zahvaliti naveličanosti Loeba in nezanesljivosti Forda. Loeb je bil po švedskem reliju namreč edini, ki je še držal stik z nedvomno hitrim Ogierom, vendar se bo očitno držal svojega načrta o (delni) dirkaški upokojitvi, vsaj kar zadeva reli za SP. V Mehiki pa je zaradi odpovedi alternatorja odstopil še Norvežan Mads Ostberg (Ford Fiesta RS WRC), ki je bil pred začetkom tega zahtevnega makadamskega južnoameriškega relija na zanesljivem tretjem mestu, v mehiškem prahu pa več kot polovico relija takoj za Ogierjem. No, da je reli res nepredvidljiv, dokazujejo zaprta vrata ograje na hitrostni preskušnji, ko je moral Francoz ustaviti dirkalnik, da je njegov sovoznik zopet omogočil prosto pot ... Razočaranje dirke? Prvi je dvignil belo zastavo Jari Matti Latvala (VW Polo R WRC), ki je že na 3. HP na skali poškodoval podvozje, za slabo predstavo pa sta poskrbela tudi Mika Hirvonen (Citroën DS3 WRC), ki kot prvi dirkač Citroëna ni nikoli bil enakovreden Ogierju ali Ostbergu, in njegov kolega v ekipi Avstralec Chris Atkinson. V razvrstitvi WRC2 je zopet slavil ljubitelj peska in nafte, tokrat je bil najuspešnejši Katarec Abdulaziz Al Kuvari s Fordovo Fiesto S2000.

Prihodnji reli bo na Portugalskem drugi konec tedna v aprilu.

REZULTATI

1.    Ogier-Ingrassia    FRA    VW Polo R WRC    4.30:27,0
2.    Hirvonen-Lehtinen    FIN    Citroën DS3 WRC    + 3.28,9
3.     Neuville-Gilsoul        BEL    Ford Fiesta RS WRC    + 4:23,8
4.     Sordo-Del Barrio    ŠPA    Citroën DS3 WRC    + 6:06,7
5.     Al Atijah-Bernacchini        KAT    Ford Fiesta RS WRC    + 8:34,6
6.     Atkinson-Prevot    AVS    Citroën DS3 WRC    + 11:28,0
12.    Al Kuvari-Killian    KAT    Ford Fiesta S2000    + 30:43,3*
*zmagovalec v razvrstitvi WRC2

Skupna razvrstitev dirkačev (po 3. dirki od 13): 1. Ogier 74, 2. Loeb 43, 3. Hirvonen 30, 4. Sordo 27, 5. Ostberg 26, 6. Neuville 25 ...

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"