Napoved: gorska dirka Lučine 2013

8. 8. 2013
Deli

Ta konec tedna se bo odvijala že 10. avtomobilska gorska dirka med Todražem in Lučinami, ki bo na start privabila kar 127 dirkačev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Češke, Poljske, Črne Gore, Srbije in Italije. 

Najverjetnejša glavna favorita za zmago sta Čeh Vaclav Janik (F3000), ki je lani osvojil tretje mesto, in Madžar s hrvaško dirkaško licenco Laszlo Szasz (F3000), v slovenskem prvenstvu pa bo med 'turističnimi' avtomobili prav gotovo v vrhu naš nekdanji evropski prvak Aleš Prek (Porsche 911 GT3).

Med zanimivimi dirkači s še bolj zanimivimi dirkalniki velja omeniti Čeha Dana Michla z Lotusom Evoro in Italijana Fulvia Giuliana z zelo predelano Lancio Delto Evo. Na žalost pa med nastopajočimi ni lanskega prvaka proge, Italijana Dennyja Zarda, ki je s F3000 3,9 kilometra dolgo progo prevozil v času 2 minuti 04 sekunde 17 stotink, prav tako ne Milana Bubniča in Sandija Boha.

Z veseljem pa sporočamo, da bo kot predvoznik zopet vozil drifter Luka Marko Grošelj z BMW M3. Se torej vidimo tam? Poglejte še na uradno stran organizatorja za dostop in urnik ter pokukajte na priložen seznam prijavljenih dirkačev.

FOTO: Uroš Modlic

Seznam prijavljenih

Lanskoletno dogajanje:

Luka Marko Grošelj in driftanje iz leta 2012:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol