Nepremagljivi Buggyji, uspešna premiera pokala Grande Punto

2. 5. 2011
Deli

Prvega maja se je zgodila uvodna dirka paralelnega relikrosa, kjer smo prvič videli v akciji tudi pokalne Fiate Grande Punto. Največje pokale so dobili Denis Boštjančič (Fiat Grande Punto), Marjan Nagode (Rover MG ZR 105), Slavko Zorman (Renault Clio Cup), Philipp Mattersdorfer (Buggy Wenzl EB 1600) in Dejan Petrič (Buggy Opel 2.0T 4x4).

Denis Boštjančič se je vpisal v zgodovino kot prvi, ki je zmagal s pokalnim Grande Puntom. V napetih bojih, kjer so se pomerili začetniki in izkušeni dirkači (Avstrijec Alfred Kramer, Slavko Zorman, Klemen Čampa ...), so odločale desetinke, zato je pokal za prve korake v dirkaškem športu odličen poligon za nadgrajevanje vozniških spretnosti.

Dvodnevna prireditev paralelnega relikrosa stane samo 400 evrov, pravi alfa in omega pokala Miro Marinšek, kar je za dirkanje resnično drobiž. V veliko dražjih divizijah so slavili Marjan Nagode, Slavko Zorman in Avstrijec Philipp Mattersdorfer. V bistvu so imeli domači dirkači v Buggyjih veliko sreče, da omenjeni Avstrijec ni imel s seboj dežnih gum, zato je slavil le v diviziji III in si zagotovil nov rekord (podaljšane) proge.

V generalni razvrstitvi, ki je potekaka v dežju, pa je slavil prvak Dejan Petrič. Vreme je resda začinilo prvo dirko PRK-ja, vendar smo lahko že prej na logaškem poligonu videli odtrgano kolo (Ivo Bokal), olupljeno gumo (Darko Peljhan) in odprt motorni pokrov (Manuel Dessardo). (AM)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja