Onboard kamera Stankoviča v formuli 3000

11. 6. 2009
Deli
Vladimir Stankovič (foto: Aleš Pavletič)
Aleš Pavletič

Moštvo VAMA Formula 3000 Slovenija je svojo letošnjo sezono uspešno nadaljevalo na legendarni dirki ECCE Homo v češkem Šternberku. Dirka z več kot stoletno tradicijo slovi po izjemno zahtevni ter hitri osemkilometerski progi in je tudi letos privabila vse najboljše evropske gorsko hitrostne dirkače.

Vladimir Stankovič, ki je šele drugič nastopil na tem tekmovanju, je iz vožnje v vožnjo občutno izboljševal svoje čase ter dosegel končno 9. mesto v skupni uvrstitivi. Zmagal je Italijan Simone Faggioli, pred rojakom Faustom Bormolinijem, tretji je bil domačin Miloš Beneš.

Vladimir Stankovič, dirkač: “Kljub temu, da je bilo doseženo 9. mesto nekoliko pod mojimi pričakovanji, sem z dirko v Šternberku izjemno zadovoljen. Uspelo nam je odpraviti nekaj tehničnih težav na bolidu, v drugi nedeljski vožnji pa sem dosegel zelo dober čas. Na tako dolgi, hitri in tehnično zahtevni dirki je bistvenega pomena dobro poznavanje proge, a po le dveh treningih ter brez predhodnih izkušenj je tako rekoč nemogoče poseči po stopničkah. Moji zaostanki za vodilnimi so bili majhni in to vidim kot obetavno napoved nadaljevanja evropske sezone. Zadovoljen se tudi s tem, da mi je uspelo prehiteti največjega konkurenta za naslov v odprtem prvenstvu Avstrije, Hermana Waldyja ter osvojiti zelo pomembne točke.”

Moštvo VAMA Formula 3000 Team bo svojo letošnjo sezono nadaljevalo 27. in 28. junija na dirki evropskega prvenstva v italijanskem Rietiju.

Stankovic_onboard