Pokal Mitropa: Asji in Blanki drugo mesto!

28. 10. 2013
Deli

ADAC 3-Städte Rallye na jugu Nemčije je bil še zadnji izmed osmih letošnjih rallyjev, ki so šteli za Mitropa pokal, med katerimi sta bila tudi reli Saturnus in reli Velenje. Posadki Asja Zupanc-Blanka Kacin (Mitsubishi Lancer EVO IX) na koncu kar drugo mesto v skupni razvrstitvi pokala!

V lepem jesenskem sončnem vremenu so se posadke spopadle s kar 111 kilometrov hitrih hitrostnih preiskušenj, povprečna hitrost zmagovalca Hermanna Gassnerja mlajšega z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX je bila kar 111,08 km/h.

Slovenska posadka Asja Zupanc in Blanka Kacin (Mitsubishi Lancer EVO IX) sta končali reli na 6. mestu in osvojili za sezono 2013 končno 2. mesto v mednarodnem pokalu Mitropa. Hrvaška posadka s slovenskim dirkalnikom Citroen C2 R2 MAX mariborske ekipe Oktan Šport Viliam Prodan in Zdravko Draženović, ki sta letos nastopala tudi v državnem prvenstvu Slovenije, pa sta s prihodom v cilj na 19. mestu osvojila dovolj točk za končno zmago v pokalu Mitropa Rally Challenge (vozila s pogonom na dve kolesi). (UM)

FOTO: Uroš Modlic

REZULTATI

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"