RaceStar uspešno!

15. 3. 2015
Deli

67 kandidatov za bodoče dirkače se je ta konec tedna zbralo naprej na kartingu v ljubljanskem BTC, nato pa še v Centru varne vožnje na Vranskem.

Po tem, ko so se v soboto kandidati merili na kartingu, so se v nedeljo pomerili še v dirkalnih avtomobilih. Lema Racing je na Vransko pripeljal tako pokalne Punte kot nove pokalne Twinge, bolj kot za dosežene čase pa je šlo za vtis, ki so ga s svojim znanjem obvladovanja avtomobila, hitrim privajanjem na nove razmere in odnosom do dirkaške tehnike naredili kandidati. Med njimi smo opazili precej takih, pri katerih je bilo takoj opaziti dirkaški talent, pa tudi take, ki se bodo od izbora hitro poslovili. Količina zapiskov, ki so si jih o kandidatih naredili inštruktorji, je hitro rasla, v naslednjih dneh pa jih bodo skupaj z ostalimi rezultati preučili in izbrali najboljše.

25 najbolje ocenjenih kandidatov starosti od 14 do 25 let bo imelo možnost sodelovanja na mednarodnem finalnem izboru na dirkališču Slovakia Ring od 5. do 7. aprila. Tam se bodo namreč pomerili z avstrijskimi, češkimi, madžarskimi, nemškimi, slovaškimi in švicarskimi vrstniki za mikavne nagrade, kot so sezona v Formuli 1400, sezona v pokalu Suzuki Swift in sezona v pokalu Renault Twingo.

Precej mikavno pa je tudi zaradi tolažilnih nagrad, čeprav naši najboljši kandidati ne bodo premagali tujih vrstnikov, saj bo 15 najbolje ocenjenih domačih udeležencev dobilo možnost brezplačnega enournega testiranja novega pokalnega dirkalnika Renault Twingo, najboljša dva slovenskega izbora pa še eno brezplačno dirko v omenjenem pokalu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja