Rally Show Santa Domenica 2013: zmaga Haracha, naši odlično

26. 11. 2013
Deli

Avstrijski odlični dirkač Beppo Harach je bil z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX premočan za Hrvata Ivana Čibeja z močnejšim dirkalnikom Škoda Octavia WRC pa tudi za vse naše dirkače.

Preskušnja tik za slovensko-hrvaško mejo je bila na začetku prepovedana za slovenske dirkače, saj je bila zveza AŠ2005 proti nastopu licenciranih domačih dirkačev, potem pa so hrvaški organizatorji prireditev uvrstili v svoj koledar (pravila FIA) in težava se je hitro razrešila v prid večji atrakciji avtomobilskega dogodka na makadamu. Potem pa je bila tik pred zdajci organizacija zopet vprašljiva, saj je bil zaradi poplavljanja Save velik del hitrostne preskušnje pod vodo, zato so morali organizatorji prvotno zamišljeni krožni trasi v dolžini 12,1 kilometra in 10,6 kilometra skrajšati na vsega 2,8 kilometrov, ki so jo dirkači prevozili petkrat v isti smeri.

Videli smo napet dvoboj za zmago med Avstrijcem Beppom Harachom z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX in Hrvatom Ivanom Čibejem s Škodo Octavio WRC, na koncu je bil hitrejši avstrijski gost, a samo za 3,2 sekunde. Najboljši Slovenec je bil Matija Rakovec z Buggy Hondo KartCross na 7. mestu v skupni razvrstitvi.

Od naših se je s hitrimi vožnjami izkazal Jure Menard s sovoznico Jasmino Čar, saj sta s Citroenom DS3 R3T zmagala v razredu Super Sport in med vozili s pogonom na prednji par koles. Tako sta premagala tudi aktualnega hrvaškega prvaka Juro Šebalja, ki je tokrat vozil Škodo Fabio R2.

In še zanimivost: na štartu šova (saj prireditev ni veljala za nobeno prvenstvo ali pokal) je bilo 91 posadk, od tega kar 14 slovenskih! Mogoče je to lep namig našim organizatorjem, da so tudi naši dirkači željni tovrstnih zabav po koncu sezone. Sploh po makadamu, ki je pri nas prepovedan sadež. (UM, AMr)

foto: Uroš Modlic

REZULTATI

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja