Rally Show Santa Domenica: dirkaška zabava

28. 11. 2011
Deli

Hrvatje so takoj čez mejo organizirali dirkaško zabavo na makadamu, ki so jo z odprtimi rokami sprejeli tudi naši dirkači. Makadamskih izkušenj naši namreč tako rekoč nimajo. Po odstopu Peljhana navdušil Novak.

Čeprav sta bila tiha favorita Hrvat Juraj Šebalj pri Hrvatih in Darko Peljhan pri naših, sta oba predčasno odstopila. Šebalju je odpovedal motor že na testiranju, nato pa je na tretji HP odpovedal diferencial še Peljhanu. Pravzaprav je Danielu Šaškinu, ki je najel Lancerja EVO IX od Peljhana, že na prvi HP odpovedal motor, zato sta oba vozila s Peljhanovim. Na zabavi je to dovoljeno …

Zato je bil naš najboljši Aljoša Novak (Ford Fiesta ST), ki je na koncu osvojil odlično četrto mesto v skupni razvrstitvi in prvo med dirkalniki, gnanimi le na prednji par koles. Po Komadini na poreškem reliju se je za volan usedel tudi njegov nekdanji tekmec Matija Koritnik (Renault Clio Williams), izredno atraktivno pa je vozil tudi Robert Lukovič (Opel Astra GSi). Žal cilja ni videl tudi Gašper Verbič, saj je odpovedal menjalnik na njegovem Renaultu Cliu RS.

Na zabavi, sestavljeni iz štirih HP na isti trasi, je sicer zmagal Hrvat Ivan Čibej s Subarujevo Imprezo. (AM, UM)


FOTO: Uroš Modlic

REZULTATI

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja