Rallye du Var: Kubica kljub odstopu navdušil

26. 11. 2012
Deli

Robert Kubica bi z bivšim tovarniškim Citroënom C4 WRC, kjer so mu zaradi poškodovane desne roke prestavili obvolansko ročico menjalnika na levo stran, prepričljivo zmagal na francoski prireditvi Rally du Var, če ne bi na predzadnji HP sovoznik naredil napake.

Tako pa sta kljub skoraj šestminutni prednosti zapeljala s ceste, trk ob drevesa pa je bil tako hud, da je dirkalnik popolnoma zgorel. Posadka na srečo ni bila poškodovana.

"Večkrat sem jaz naredil napako, pa je sovoznik zato ostal brez rezultata, sedaj je pač on naredil napako. To je vsa zgodba, se zgodi," je dejal Kubica po nesreči, kjer je nekdanji tovarniški C4 WRC tako hitro zgorel, da gasilci kljub prekinjeni dirki niso mogli nič več rešiti.

Toda Poljak je navdušil, saj je po zmagi na Rallyju Como imel na francoskem reliju zelo velike ambicije. Mogoče celo preambiciozne, je menil lanski zmagovalec na tem reliju, Fordov Jari Matti Latvala, ki je Poljaka kar odkrito opozoril na hitre lokalne voznike in na to, da je bila to ena njegovih težjih zmag. Toda Kubica se je dirkalnika očitno hitro navadil, prav tako pa prilagodil slog vožnje hitrim francoskim cestam z odlično oprijemljivostjo. Le nekaj kilometrov mu je še manjkalo do cilja ...

Robert pa kljub mamljivim možnostim v reliju še vedno razmišlja o vrnitvi v F1. Škoda, saj bi glede na pokazano bil tudi v svetovnem prvenstvu v reliju s primernim dirkalnikom veliko konkurenčnejši, kot je bil Kimi Raikkonen.

Aljoša Mrak

FOTO moštvo

TU lahko vidite, kaj je ostalo od dirkalnika

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"