Red Bull Air Race: prva zmaga Bonhommu

16. 2. 2015
Deli

Nova sezona svetovnega prvenstva Red Bull Air Race se je začela z dirko v Abu Dhabiju in zmago Paula Bonhomma.

Bonhomme je že v četrtfinalu izločil lanskega prvaka Nigela Lamba, ki je tako obrambo naslova začel s precej slabim rezultatom. Bolje je šlo Lambovemu lanskemu najhujšemu tekmecu, Hannesu Archu, ki je bil na koncu Četrti.

Bonhomme je v Abu Dhabiju vajen zmagovati - tam je slavil že lani, skupno pa ima na tej dirki, ki že osmo leto odpira sezono Red Bull Air Race, že štiri zmage. Za letošnjo se je moral krepko potruditi, saj je Matta Halla premagal le za 84 tisočink sekunde. Hall, ki letos nastopa z malce izboljšanim letalom (na koncu kril ima 75-centimetrske zavihke, imenovane winglet), je tako izenačil svojo najboljšo uvrstitev v tem tekmovanju.

Na tretje mesto se je uvrstil Kanadčan Pete McLeod, novinca v tekmovanju, Francois LeVot in Juan Velarde, ki sta lani nastopal v razredu Challenger, pa sta osvojila 11. in 13. mesto med 14 tekmovalci.

V razredu Challenger bo tudi letos nastopal Peter Podlunšek, ki je imel lani precej smole s tehniko. Prvo dirko je izpustil natopil pa po na preostalih sedmih. Slovenski navijači ga boste najlažje videli na dirkah v Budimpešti (4. in 5. julij) ali v Spielbergu (5. in 6. september). Letos bodo dirke razreda Challenger na isti dan kot glavna dirka (nedelja), tekmovalci pa bodo imeli namesto dveh letov na voljo le enega, Podlunšek pa prvi, da je cilj jasen: uvrstitev med najboljšo šesterico po prvih sedmih dirkah in tako nastop na finalni dirki v Las Vegasu - in seveda uvrstitev v kraljevi razred Master za sezono 2016.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja