Reli: Bo imel Humar že kmalu novega Clia R3T?

20. 10. 2014
Deli

Štirikratni državni prvak v reliju Aleks Humar tudi jeseni, čeprav sezona 2014 v reliju sploh še ni končana, ne počiva. Kolikor kaže je prodal Clia, da bi kupil - novega Clia?

"Stari Clio je kupila ekipa, v kateri nastopa Srb s švedskim državljanstvom Vladica Rabrenovič, kolikor slišim pa naj bi z njim nastopali v pokalu Mitropa," je tik pred odhodom v Beograd, kjer se bo ta konec tedna odvijal reli Beograd in na katerem naj bi Rabrenovič prvič poskusil dirkalnik, dejal Humar. Čeprav letošnja sezona v državnem prvenstvu v reliju še ni končana, saj dirkače čaka še reli Poreč v začetku novembra, je Humar z mislimi in dejanji že v sezoni 2015.

"Seveda me mika novi dirkalni Renault Clio R3T, ki ima pod motornim pokrovom 1,6-litrski turbomotor, saj ponuja več navora, boljše zavore in seveda natančnejše podvozje kot moj stari dirkalnik, ki ima dvolitrski atmosferski motor. Mogoče bi z novejšo tehnologijo pridobil ravno toliko prednosti, da bi s pogumno vožnjo lahko konkuriral močnejšim štirikolesno gnanim Mitsubishijem in Subarujem," je dejal Humar, ki je letos v DP zmagal na vseh dirkah, v mednarodnem pokalu Mitropa pa je trenutno tretji. Če spomnimo, prvak je bil že s Subarujem Imprezo, Škodo Fabio S2000 in dvakrat s prej omenjenim Renaultom Cliem R3.

Seveda je na koncu dejal, da je vse odvisno od denarja oziroma sponzorjev. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic in Renault Sport

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja