Reli DP: Bo Aljoša Novak presedlal na Subaruja?

2. 11. 2015
Deli

Ta konec tedna se bo odvijal reli Poreč, ki je za naše voznike zanimiv predvsem kot priprava na sezono 2016. Na Hrvaškem bo med drugimi nastopal tudi Aljoša Novak, ki bo testiral Subaru Imprezo podjetja Skiro.

"Lahko potrdim, da bom v Poreču nastopal z Imprezo kot test dirkalnika in ekipe, saj bo sezona 2016 še prekmalu pred vrati," je dejal Aljoša Novak, ki je letos nastopal s Šebaljevim Mitsubishijem Lancerjem EVO IX. Na žalost mu letos ni šlo, saj je bilo preveč napak, zato je kljub dokazani hitrosti letošnji izkupiček bolj skromen. Zato išče nov izziv, ki bi ga mogoče dobil v drugem dirkalniku in novi ekipi. "Žal v tem trenutku ne morem še nič povedati o dirkalniku, saj ga še nisem testiral," je tik pred prvo vožnjo po telefonu povedal Novak.

"Ni skrivnost, da bi radi kot ekipa nastopali na relijih državnega prvenstva, seveda pa si želimo nastopati tudi v širši regiji, beri na Hrvaškem, v Srbiji itd.," je dejal Matjaž Korošak, ki ga poznamo kot bivšega sovoznika Tomaža Jemca in enega od stebrov organizacije relija Maribor. "Subaru Imprezo, ki je last podjetja Skiro, smo temeljito pripravili, sedaj pa iščemo primernega voznika, s katerim bi lahko sodelovali. Želja je seveda poseči v sam vrh skupne razvrstitve, zato iščemo hitrega in izkušenega voznika, ki bi se ujel z ekipo. Dirkalnik je v Idriji že peljal Boštjan Logar, s katerim se tudi dogovarjamo, drugi test pa bo opravil Aljoša Novak na reliju Poreč. Zaenkrat torej še ni znano, kdo bo prihodnje leto sedel v dirkalniku," je dejal Korošak, ki gradi širšo ekipo okoli bivših mehanikov Tomaža Kaučiča. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja