Reli DP: Jernej Fakin kar dvakrat s Peugeotom 208 R2

24. 6. 2016
Deli

Mladi Jernej Fakin bo kar na dveh relijih, to je prihajajočem reliju Železniki 2016 in domačem reliju Nova Gorica 2016, najel Peugeota 208 R2 od štajerske ekipe Oktan Šport.

Fakin ni neznanka v slovenskem dirkaškem prostoru, saj je začel že leta 2010 z Yugom, že naslednje leto pa je osvojil drugo mesto v pokalu Yugo. V sezoni 2012 je presedlal na Fiat Pando, s katero je tudi postal prvak v diviziji I.

Potem pa so postale ambicije veliko večje, vendar pa je začelo zmanjkovati denarja. Zato ni čudno, da je v sezoni 2013 odpeljal le dva relija, vendar s pravim dirkalnikom: Škodo Fabio R2. V sezoni 2014 je odpeljal le domači reli v okolici Nove Gorice, kjer pa je s podhranjenim MG-jem ZR 105 osvojil odlično 5. mesto med 60 nastopajočimi ter seveda prvo mesto v diviziji I.

Zato je mladenič, ki se je že večkrat izkazal za hitrega in zrelega voznika, želel znova za volan dirkalnika. Očitno je ideja s pomočjo sponzorjev dozorela, saj bo letos najel vrhunskega Peugeota 208 R2 od štajerske ekipe Oktan Šport.

"Letos sem zbral dovolj financ s pomočjo sponzorjev in donatorjev, da bom lahko peljal reli Železniki in Novo Gorico. Dirkalnika sicer ne poznam, zato bo moj prvi letošnji reli bolj kot trening, vendar četrto mesto Boruta Bratine v skupnem seštevku relija Vipavska dolina dokazuje, da je pravi stroj. Drugače pa je želja za sezono 2017, da bi skupaj s Tomažem Fakinom odpeljala še kakšen reli več, a kot rečeno je to bolj stvar pomanjkanja denarja kot odsotnosti želje," je dejal dirkač, ki nastopa za športno društvo Gas Kras. (AMr)

Uradna stran relija Železniki 2016

Foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"