Reli Monte Carlo: Jereba ne bo

4. 1. 2011
Deli
Andrej Jereb

Posadka Andrej Jereb-Miran Kacin (Peugeot 207 S2000) je zaradi zdravstvenih težav voznika morala odpovedati svoj nastop na legendarnem reliju Monte Carlo.

Žal so težave s koleni in angino tako zdelale Andreja Jereba, da je moral s cmokom v grlu odpovedati svoj nastop na letošnjem Monte Carlu. "Priprave na letošnji reli so od samega začetka spremljale zdravstvene težave. Najprej s koleni, kasneje z dolgotrajnim virusom, ki me je zelo izčrpal in preprečil potrebne priprave za to naporno dirko. Izredno mi je žal, da bom moral prekiniti že tradicionalno sodelovanje, saj smo imeli v ekipi za ta nastop že vse pripravljeno. Zahvalil bi se rad vsem, ki so me podpirali pri tem projektu," je  odločitev razložil Andrej Jereb. Tako ostaja naš edini adut Rok Turk, ki se bo monaške preskušnje lotil s Citroënom DS3 R3T italijanske ekipe Friulmotor.

Poleg Jereba, ki je z desetim mestom v skupni razvrstitvi lanskega relija Monte Carlo še vedno merilo za druge naše dirkače, so od relija dvignili roke še Franz Wittmann (Peugeot 207 S2000), Simone Campedelli (Peugeot 207 S2000), Tom Cave (Proton Satria Neo S2000), Eyvind Brynildsen (Škoda Fabia S2000), Elwis Chentre (Citroën DS3 R3T) in na žalost tudi Robert Kubica (menda Renault Clio S1600, čeprav smo vsi upali na dirkalnik S2000).

Zadnji seznam prijavljenih najdete tukaj.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel