Reli Monte Carlo: Pričakovanja kvari le angina

27. 12. 2010 | Aljoša Mrak
Deli

Ker je do relija Monte Carlo 2011 le še tri tedne, smo poklicali naša dirkača, kako napredujeta s pripravami.

»Prav rad bi rekel, da se z vsemi močmi pripravljam na vnovičen nastop s Peugeotom 207 S2000 na monaško ruleto, a na žalost ni tako, « je med kašljanjem v telefon komaj izdavil Andrej Jereb.

»Sedaj bi moral biti v telovadnici, da bi si izboljšal kondicijo, tako pa ležim v postelji z angino in goltam antibiotike, « je razočarano dodal Izolan, ki je lani prav na tej dirki osvojil odlično 10. mesto v skupni razvrstitvi. Zato lahko trenutno le upa, da se bo na startu dejansko pojavil.

Povsem drugačna pesem je pri Roku Turku, ki se bo v monaško kraljevino podal s Citroënom DS3 R3T. »Pojavila se je priložnost, da bi za tujo ekipo odpeljal ta reli in bil bi neumen, če tega ne bi sprejel. Nastop s Citroënom bo le enkraten, saj sem še vedno z dušo in telesom pri Peugeotu. Za sezono 2011 slovenskega državnega prvenstva pa se stvari odvijajo v pravi smeri, zato sem optimističen, da bomo nadaljevali tam, kjer smo v 2010 končali, « je dejal povsem zdravi Turk.

Ker je kar nekaj od izbranih dirkačev že odpovedalo svoj nastop (sicer bi bilo na startu kar 39 dirkalnikov S2000! ), je mogoče še kakšna majhna možnost, da se pred uvrščene zavihti tudi Uroš Petrič s Targetovim Citroënom DS3 R3T.

Aljoša Mrak