Reli: Ostberg ostaja s Citroenom, Loeb na Monte

6. 12. 2014
Deli

Norvežan Mads Ostberg ostaja tudi v sezoni 2015 z ekipo Citroen Racing. Njegova kolega v ekipi bosta Kris Meeke in, na žalost zgolj v Monte Carlu, tudi Sebastien Loeb!

V ekipi Citroen Racing so potrdili, da bosta Norvežan Mads Ostberg in švedski sovoznik Jonas Andersson tudi v sezoni 2015 njihova člana. Ostberg bo, podobno kot Kris Meeke, vozil tovarniškega Citroena DS3 WRC na vseh dirkah. 

Na žalost bo devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb nastopal zgolj v Monte Carlu, saj bo potem nadaljeval v prvenstvu WTCC. Loeb je pred kratkim skupaj z ženo Severine Loeb zmagal na zadnjem francoskem reliju, poimenovanem Rallye du Var, kar je dobra popotnica za sloviti Monte.

V ekipi Volkswagen ne bo sprememb, saj bosta z njimi nadaljevala prvak Sebastien Ogier in Jari Matti Latvala, pri Fordu pa bo namesto dirkaško upokojenega Mikka Hirvonena volan v Fiesti WRC vrtel mladi Estonec Ott Tanak. Elfyn Evans ostaja v ekipi z modrim ovalom.

Pri Hyundaiju bodo nadaljevali z isto ekipo, saj so že potrdili Therryja Neuvilla in Danija Sorda. Nekaj dirkačev bo gostovalo zgolj na določenih prireditvah, vendar le-ti še niso potrjeni. Vsi pa bodo nastopali z novim modelom i20 WRC. (AMr)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja