Reli v Mariboru: tokrat s Volkswagnovim pokroviteljstvom

1. 7. 2014
Deli

V petek in soboto, 3. in 4. julija, bodo v Mariboru in po okoliških cestah bližnjih Slovenskih goric po letu dni premora znova brneli motorji reli avtomobilov.

S petkovim že klasičnim kratkim začetnim krogom, hitrostno preizkušnjo Koroški most (start ob 18.30), se bo tako začel enajsti Volkswagen Rally Maribor, katerega pokrovitelj je letos Volkswagen, največja evropska avtomobilska znamka. V soboto bosta na sporedu dva etapna kroga s štirimi HP, Meljski hrib, Gačnik, Svečina in Gaj. Začetek prve bo ob 9.30 in start zadnje ob 18.11.

Enajsti Volkswagen Rally Maribor bo imel skupaj 88 kilometrov hitrostnih preizkušenj, kar je 37 odstotkov vse trase, ki jo morajo prepeljati. Prireditelji pravijo, da so se v koledar slovenskega državnega prvenstva v reliju ter avstrijskega pokalnega prvenstva vrnili predvsem s pomočjo razumevanja sponzorja Volkswagna pa tudi njegovega mariborskega trgovca.

Največ gledalcev pričakujejo v petek na preizkušnji Koroški most, Tomaž Kavčič, duša relija v štajerski prestolnici, pa napoveduje privlačne hitrostne preizkušnje. HP Meljski hrib in HP Svečina potekata po malo spremenjeni trasi, HP Gačnik in HP Gaj pa sta prava klasika in posebej Gaj naj bi bila tista preizkušnja, kjer si bo kasnejši zmagovalec lahko privozil potrebno prednost.

Splošna kriza je sicer kar precej razredčila število nastopajočih v slovenskem prvenstvu v reliju. Po oceni poznavalcev je letos na startu celo zgolj tretjina reli specialk, ki sicer stojijo v slovenskih garažah. Na seznamu prijavljenih je 33 posadk iz Slovenije, Avstrije in Češke. S startno številko 1 bo nastopila posadka Aleks Humar-Florjan Rus (Renault Clio R3, četrta z letošnjega relija Saturnus in relija Velenje ter doslej dvakratna zmagovalca v točkovanju za DP), podrobnejši seznam nastopajočih ter urnik vseh hitrostnih preizkušenj pa najdete na internetni strani 11. Volkswagen relija Maribor. Tam bodo sočasno s potekom rallyja na voljo tudi vsi izidi HP.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja