Reli: V Poreču odlična predstava naših!

12. 11. 2013
Deli

Medtem ko so Hrvatje na svojem letošnjem zadnjem reliju napeto sledili dvoboju med Jurajem Šebaljem in Danielom Šaškinom (oba Mitsubishi Lancer) za naslov prvaka 2013, smo mi lahko navijali za naše. In niso razočarali.

Rok Turk je s Peugeotom 208 R2 osvojil drugo mesto v skupni razvrstitvi relija in prvo med dirkalniki na prednji pogon, dober peti v generalni razvrstitvi je bil Tim Novak (Škoda Fabia R2), pohvaliti pa moramo tudi odlične nastope Daniela Tranija (Citroen AX) in Klavdije Senice (Fiat Panda Kit Car). Veliko smole je imel Domen Agnič, saj je BMW-ju M3 odpovedal motor dejansko tik pred dirko.

Da pa slovenska udeležba res ni bila neopažena, moramo povedati, da je sedaj že osemkratni hrvaški prvak Šebalj servis zaupal naši ekipi IK Sport in da je štajerska ekipa Oktan Šport hrvaškemu dirkaču Viliamu Prodanu zagotovila veliko zmogljivejši Peugeot 208 R2. Na žalost se je Prodanov uspešen debi v reliju z novim dirkalnikom, saj se je že uvrščal za Turka, končal z zlomljenih nosilcem menjalnika oziroma motorja. (UM, AMr)

FOTO: Uroš Modlic

REZULTATI

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol