Relikros: Hansen s Peugeotom 208 zmagal drugič zapored

8. 9. 2015
Deli

Šved Timmy Hansen je na francoskem dirkališču Loheac prepričljivo zmagal in se tako veselil že druge zaporedne zmage.

Švedski dirkač je s Peugeotom 208 zmagal tudi s pomočjo taktike, saj je v polfinalni vožnji edini startal z novimi gumami. Drugi dirkači so morali izbirati med osmimi rabljenimi, ki so jih že uporabljali v predhodnjih vožnjah, saj pravila omejujejo število gum.

Drugi je bil aktualni svetovni prvak in trenutno vodeči v prvenstvu Petter Solberg (DS 3), tretji pa je bil domačin Jean-Baptiste Dubourg (Citroën C4 Supercar). To je še posebej razveselilo 75 tisoč gledalcev, ki so njegovo tretje mesto bučno proslavili! Odlično je šlo tudi Mattiasu Ekstromu (Audi S1 EKS), vendar se je po trku zavrtel že v prvem ovinku, na koncu pa kljub tehničnim težavam le prilezel do petega mesta.

Zelo velik potencial je pokazal tudi dirkač prvenstva WTCC Yvan Muller, ki je s Peugeotom 208 ekipe Albatec racing odlično začel, vendar je v drugi vožnji zaradi nesreče moral predčasno zaključiti svoje nastope.

V prvenstvu še vedno vodi Petter Solberg, saj ima že 219 točk, vendar ga Timmy Hansen (182 točk) počasi lovi, med ekipami pa je na prepričljivem prvem mestu moštvo Peugeot - Hansen. (AMr)

 

.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"