Relikros: Solberg potrdil premoč!

30. 11. 2014
Deli

Norvežan Petter Solberg je končal letošnjo sezono tako, kot je začel: z zmago! S Citroënom DS3 je bil za tekmece pretrd oreh tudi na argentinski preskušnji, ki jo je zaznamovala ogromna množica navdušenih navijačev.

"Presrečen sem z izidom zadnje dirke, predvsem pa z napredkom pri nastavitvah dirkalnika," je dejal nekdanji svetovni prvak v reliju, ki je letos postal tudi prvi svetovni prvak v relikrosu. Na dirkališču San Luis je bil drugi Latvijec Reinis Nitiss, tretji pa Šved Kevin Eriksson (oba Ford Fiesta). Zelo veliko pozornosti je pritegnil povratek Liama Dorana (Citroën DS3), saj je bil kar pol leta kaznovan zaradi pretepa na dirkališču, in prvi nastop našega starega znanca, Avstrijca Manfreda Stohla (prav tako Citroën DS3), ki je izpadel v polfinalni vožnji.

Zelo zadovoljni so bili tudi v ekipi Olsberg (Ford), saj so njihovi dirkači zgolj za 9 točk prehiteli ekipo Marklund (Volkswagen), tretji pa so bili dirkači ekipe Hansen (Peugeot). (AMr)

Končni rezultati - vozniki:
1. Petter Solberg (Citroën DS3) 267, 2. Toomas Heikkinen (VW Polo) 221, 3. Reinis Nitiss (Ford Fiesta) 210, 4. Timmy Hansen (Peugeot 208) 199, 5. Andeas Bakkerud (Ford Fiesta) 193 ...

Končni rezultati - ekipe:
1. Ford Olsbergs MSE 403, 2. Volkswagen Marklund Motorsport 394, 3. Team Peugeot-Hansen 351, 4. PSRX 261, 5. Monster Energy World RX Team 76, 6. Albatec Racing 61;

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"