Rezultati pokala Grande Punto

4. 7. 2011
Deli

Minuli vikend, med 1. in 3. julijem 2011, je na hrvaškem dirkališču Grobnik potekala druga preizkušnja za državno krožno-hitrostno prvenstvo in vse bolj zanimivi pokal Grande Punto.

Ponovno je pet tekmovalcev nastopilo v pokalu Grande Punto, ki ga organizira domžalsko moštvo LEMA. Prvo dirko je najbolje zaključil Primorec Denis Boštjančič pred novincem v pokalu, Andrejem Makarovičem in Matevžem Habjanom. Makarovič je sicer pred leti že dirkal v drugih disciplinah avto športa.

Nedeljska dirka, ki se je pričela v zgodnjem popoldnevu, je potekala v sončnem vremenu. Že v prvem krogu pa sta v Zagrebškem ovinku trčila zavrteni Denis Boštjančič in Aleš Bužga, ki kljub zaviranju trka ni uspel preprečiti. Direktor dirke je nemudoma prekinil dirko, saj sta oba poškodovana Grande Punta ostala na sredi proge. Po ponovnem štartu je dirko najbolje pričel mladi Matevž Habjan, ki je vse do konca dirke bil napet boj s preostalima dvema voznikoma, Andrejem Makarovičem in Juretom Marinškom.

V generalni razvrstitvi državnega prvenstva je obe zmagi odnesel Avstrijec Helmut Herzog pred dvakrat drugouvrščenim Zoranom Poglajnom, ki je tokrat nastopil z močnejšim Renault Meganom. Na prvi dirki je na tretjo stopničko stopil Marjan Nagode, medtem ko na drugi Marko Pirman.

Naslednja krožno-hitrostna dirka bo na sporedu 20. avgusta 2011 na slovaškem dirkališču Slovakiaring.

Rezultati.

foto: Uroš Modlic