Rok Turk tretji v Opatiji

11. 9. 2011
Deli

Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc sta s Peugeotom 207 R3T zasedla kar tretjo zmagovalno stopničko na letošnjem reliju Opatija, saj sta s pridom izkoristila težave dirkačev z močnejšimi dirkalniki (na žalost tudi našega Darka Peljhana). Odličen je bil tudi Aljoša Novak s Fordovo Fiesto ST, saj je zmagal v skupini N3.

Darko Peljhan je z Mitsubishijem Lancerjem EVO X in novo sovoznico Andrejo Verbič zmagal na dveh mestnih superspecialih, nato pa moral odstopiti na 6. hitrostni preskušnji zaradi odpovedi tehnike.

Težave nekaterih vodilnih je s pridom izkoristil Rok Turk, ki je s Peugeotom 207 R3T (prednji pogon, 1,6-litrski prisilno polnjeni motor) stopil na najnižjo zmagovalno stopničko in bil prvi med dirkači, ki sedijo v dirkalnikih z zgolj dvokolesnim pogonom. Prijetno je presenetil tudi Aljoša Novak, ki je s Fordovo Fiesto ST zasedel sedmo mesto v skupni razvrstitvi in prvo v skupini N3, prijetna popestritev pa je bila tudi naša ženska posadka Klavdija Senica in Špela Trček (Fiat Panda Kit Car). Punci sta se peljali zelo hitro, bili na skoku tudi zelo pogumni, na koncu pa sta morali predčasno odstopiti zaradi poškodbe zadnjega kolesa.

Že dvajseti reli Opatija je med našimi dirkači in gledalci zelo priljubljen, saj ponuja zmagovalno kombinacijo: atraktiven petkov superspecial, boksi na rivi (v marini) in startna rampa 'na plaži' pred hoteli. Vredno posnemanja tudi pri nas, saj bi si lahko katero od naših obmorskih mest popestrilo mrtvo turistično sezono, si s tem zapolnilo hotelske in gostinske zmogljivosti ter dirkačem in gledalcem podaljšalo dirkaško sezono. (AM, UM)

REZULTATI

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"