Dirkač Tim Novak med 10 najboljših na svetu

27. 9. 2014
Deli
Dirkač Tim Novak med 10 najboljših na svetu

20-letni Tim Novak se je uvrstil med 10 najbolj talentiranih mladeničev na svetu, saj je bil uspešen na zagrebškem predizboru tekmovanja FIA Institute Academy.  

Gorenjski dirkač, ki ga poznamo po tekmovanju s Škodo Fabio R2 v reliju, drugače pa je zelo priden študent strojništva, se je v Zagrebu udeležil enega izmed predizborov. V projektu, kjer strokovnjaki iz različnih strok (vozniki, psihologi, trenerji itd.) izberejo 10 mladih voznikov iz celega sveta in jim omogočijo dodatno izpopolnjevanje na vseh področjih dirkanja, je kljub slabši fizični pripravljenosti napredoval med najboljše.

V tem izboru je poudarek na fizični pripravljenosti dirkačev, komuniciranju z mediji, razvijanju komunikacije znotraj ekip, delajo pa tudi na psihološkem profilu posameznega dirkača in seveda nadgrajujejo tudi njihove vozniške sposobnosti. Tim je zmagal in se bo udeležil elitne akademije, ki sestoji iz štirih delavnic.  

»Nad rezultatom sem naravnost navdušen, in tudi nekoliko presenečen, saj ga na začetku nisem pričakoval. Med izborom sem verjel v svoje sposobnost, in, tudi s pomočjo odličnih inštruktorjev, predavateljev in pomočnikov, dosegel prvo mesto. Po drugem dnevu sem bil nekoliko poklapan, saj v telovadnici nisem bil med najboljšimi, a sem nato v avtomobilu in tudi na drugih delavnicah popravil vtis. To je res odlična priložnost, da še izboljšam svoje znanje in vse sposobnosti, ki so potrebne za uspeh v motošportu ter da pridobim kakšna dobra poznanstva, ki bi mi utegnila pomagati v prihodnosti. Prav tako pa mi je v veselje, da lahko z kakšnim projektom pripomorem k dodatni varnosti v prometu,« je Tim povzel svoje občutke po podelitvi. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja