Toyota kar na dveh frontah, v reliju (WRC) ter prvenstvu WEC

7. 4. 2015
Deli

Pri Toyoti Motorsportu so potrdili, da bodo leta 2017 (ko bodo s tovarniško ekipo znova začeli nastopati v svetovnem prvenstvu v reliju) nadaljevali tudi z vztrajnostnim krožnim dirkanjem. 

"Ostajamo v vztrajnostnim krožnim dirkanju, poznanim tudi kot WEC (World Endurance Championship), čeprav krožijo govorice, da se bomo po začetku nastopanja v reliju za svetovno prvenstvo leta 2017 s Toyoto Yarisom WRC iz dirkališč umaknili," je dejal direktor Toyote Motorsport GmbH Rob Leupens.

Hkrati je tudi dejal, da je bila Toyota nekoč zelo uspešna v SP v reliju (sedaj se vrača s štirikolesno gnanim Yarisom, ki iz 1,6-litrskega turbomotorja razvije okoli 300 'konjev'), vendar je duh Toyotine sodobne tehnologije bolj prisoten v 870-kilogramski Toyoti TS040 Hybrid, ki združuje 3,7-litrski atmosferski motor V8 in elektromotor v skoraj 1000-'konjski pošasti. 

V začetku sezone 2017 se bodo spremenila tudi pravila v prvenstvu WEC, zato Leupens ne izključuje možnosti, da bo Toyota tudi po letu 2018 prisotna tako v reliju kot v prvenstvu WEC. (AMr)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"