Video: Audi se zahvaljuje Mercedesu za sodelovanje v seriji DTM

16. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Audi se zahvaljuje Mercedesu za sodelovanje v seriji DTM (foto: Daimler)
Daimler

V dve minuti in pol dolgem videu naredijo pregled dogajanja preteklih let in najbolj atraktivnih trenutkov, nato pa ga zaključijo s sloganom »See you« (Se vidimo).

Letošnje leto je Mercedes-Benz praznoval 30. obletnico udejstvovanja v nemški seriji turnih avtomobilov DTM. Ta svoje začetke sicer šteje že v letu 1976, a je v novi podobi aktualna šele od leta 2000, pri čemer je bil prav Mercedes-Benz skupaj z Oplom eden izmed glavnih pobudnikov novega tekmovanja, katerega del je tako ali drugače tudi Audi. Prihodnje leto bo v tekmovanje vstopil tudi Aston Martin, se pa iz njega, kot je že dlje časa znano, poslavlja Mercedes-Benz.

Sezono so v nedeljo na dirkališču Hockenheim zaključili na (skoraj) najboljši možen način. Kljub četrtemu mestu je namreč dirkač moštva s trikrako zvezdo na pokrovu motorja, Gary Paffett, obdržal dovolj veliko prednost pred Audijevim dirkačem Renéjem Rastom, da je osvojil naslov prvaka pred dirkačem Audija.

In prav znamka iz Ingolstadta je še isti dan na spletnem omrežju YouTube objavila videoposnetek, sestavljen iz mnogo dvobojev, ki so jih dirkači obeh moštev bili v preteklih letih. Pri Audiju so se ob tem Mercedesu opravičili za vse neželene pripetljaje, ki so se zgodili v tem času, in se hkrati v upanju na vrnitev zahvalili za vse dvoboje, ki so jih dirkači uprizarjali na pisti.

Brez dvoma lepa poteza Audija pa ni prva, ki jo je nemško podjetje izpeljalo v preteklih letih. Leta 2014 so namreč na podoben način pozdravili vrnitev Porscheja v serijo Le Mans. To so storili tako, da so s kurjenjem gum pred prostori Porscheja 'zapisali' »Welcome back«, dobrodošli nazaj. Tri leta pozneje so jim pri Porscheju gesto vrnili, ko so ob slovesu Audija iz omenjene serije omenjeni napis popravili v »Come back«, vrni se nazaj. Omenjena posnetka si lahko ogledate spodaj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"