Video: Schumacher in Nordchleife - v dirkalniku F1

29. 5. 2013
Deli

Pred slovito 24-urno dirko na Nordschleife (Nurburgring) so pri Mercedesu poskrbeli za še nekaj dodatnega navdušenja navijačev. 

Na stezo so namreč poslali nekaj svojih največjih dirkaških zvezdnikov - in jih posadili v zelo različne avtomobile, od povsem serijskega novega A 45 AMG do dirkalnika formule 1. Za volanom A 45 AMG je sedel voznik varnostnega avtomobila v formuli 1, Bernd Maylander, E 63 AMG je po stezi pognal Karl Wendlinger, rumenega SLS AMG Black Series je na njemu ne preveč znano stezo zapeljal Nico Rosberg (ki je le teden dni kasneje slavil na dirki F1 v Monaku), dirkaški SLS AMG GT3 pa seveda legendarni Bernd Schneider. In za volanom dirkalnika formule 1 letnika 2011 (W02)? Seveda Michael Schumacher, ki ga je v tisti sezoni tudi vozil.

Seveda so razmike med starti pri Mercedesu natančno preračunali, Michaelov dirkalnik nekoliko zadušili in podvozje dvignili in zmehčali so konca in rezultat je bil predvidljiv: Michael je ostalo četverico ujel tik pred koncem kroga.

Kaj se je na in ob stezi dogajalo in kakšen je krog po Nordschelife, posnet s kamero na sodobnem dirkalniku F1, pa spodaj. Mimogrede: Michaelu je dirkalnik, vsaj glede na zvok, malce nagajal - ali pa mu inženirji niso zaupali, da ga ne bo preveč priganjal.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"