WTCC: Pau

7. 6. 2007
Deli

Kot vsak dirkaški konec tedna je imel tudi tisti v Pauu zgodbi dveh zmagovalcev. Chevroletovemu Menuju se je taktiziranje v Valencii obrestovalo, Farfus pa je zmagal, čeprav je v soboto razbil svoj dirkalnik. Čudeži se dogajajo.

Se spomnite prejšnjega Avto magazina in poročila z dirk v Valencii? Na drugi dirki je Alain Menu namenoma prepustil točke tekmecem in zaostal, ker ni želel, da FIA njegov dirkalnik za naslednjo dirko v francoskem Pauu obteži.

Taktiziranje se je Švicarju zelo obrestovalo, saj je z lahkim Lacettijem na mestnem dirkališču osvojil najboljši startni položaj in pri startu na prvi dirki odbil napad Yvana Mullerja, dobil prvi krog in zmagal. Zmago mu je olajšala tudi konfiguracija mestnega dirkališča, ki ne dopušča veliko prehitevanj. Za Mullerjem se je v cilj kot tretji pripeljal Tiago Monteiro in osvojil svoje prve stopničke v tej seriji. Chevroletov Nicola Larini je imel nesrečo - ko je bil na četrtem mestu, mu je počila guma - in tako se je Augusto Farfus prebil na sedmo mesto.

Brazilec je na sobotnih kvalifikacijah doživel spektakularno nesrečo, saj je njegov BMW letel po zraku in naredil kar dve salti, preden je pristal na trdem asfaltu, obrnjen na streho. Farfusu ni bilo nič, mehaniki pa so dirkalnik popravljali vse do nedeljskega jutra.

Na drugi dirki sta Geneja, ki je stal na najboljšem startnem položaju, že na poti do prvega zavoja ugnala Farfus in Priaulx, ki sta v tem vrstnem redu zapeljala tudi skozi cilj in v obrnjenem vrstnem redu prevzela vodstvo v skupnem točkovanju. V ozadju je že v prvem krogu počilo, sploh pa je bilo veliko nesreč in tako je bil prvi dirkaški konec tedna WTCC-ja na tej stezi še bolj privlačen. Zanimivo je, da je Alfa Romeo, prepričljiva zmagovalka obeh dirk v Valencii, tokrat osvojila le dve točki!

Pau (Francija)

Rezultati prve dirke, 19 krogov:

1. Menu (Chevrolet), 2. Muller (Seat), 3. Monteiro (Seat),

4. Huff (Chevrolet), 5. Porteiro (BMW), 6. Priaulx (BMW),

7. Farfus (BMW), 8. Gene (Seat) …

Rezultati prve dirke, 21 krogov:

1. Farfus (BMW), 2. Priaulx (BMW), 3. Monteiro (Seat),

4. Huff (Chevrolet), 5. Gene (Seat), 6. Muller (Seat),

7. Thompson (Alfa Romeo), 8. Menu (Chevrolet)…

Vrstni red voznikov:

1. Priaulx 42, 2. Farfus 40, 3. Müller 31, 4. Muller 28, 5. Larini 25 …

Vrstni red moštev:

1. BMW 106, 2. Seat 86, 3. Chevrolet 72, 4. Alfa Romeo 41

Mitja Reven, foto:? FIA WTCC

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"