Državno prvenstvo v reliju - presek dogajanja po polovici sezone

16. 8. 2021 | Matjaž Korošak
Deli
Državno prvenstvo v reliju - presek dogajanja po polovici sezone (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

Zveza za avtošport Slovenije AŠ2005 je sredi tekmovalne sezone 2021 in z ukrepi v okviru vsakokratnega spreminjanja pogojev za delo ohranja kar se da normalen način delovanja.

Tako se je sezona v juliju (23.–25.) nadaljevala z osmim relijem Železniki pod okriljem športnega društva Omikron plus. V istem koncu tedna je potekalo tudi državno prvenstvo krožnih cestnih dirk na Grobniku, kjer je Lema racing s številčno udeležbo v pokalu Twingo poskrbel za spektakularno dirko. Po mesečnem premoru gorskih hitrostnih dirk pa je AMD Zvezda izvedla že 19. GHD Lučine. Konec avgusta bo na sporedu že tradicionalna 27. evropska gorska hitrostna dirka Ilirska Bistrica, ki jo že nekaj let organizira AK Olimpija.

Zveza je v dogovoru z RTV Slovenija izpeljala že tri reportaže o dogajanju v slovenskem avtošportu, predvsem s poudarkom na slovenskih relijih, saj je to najbolj znana disciplina širši množici ljubiteljev avtošporta. V naslednjih reportažah bomo povzeli več dogajanja tudi v ostalih panogah: gorskih hitrostnih dirkah, cestnih hitrostnih dirkah in avtokrosu. V letošnjem programu šestih oddaj se bomo potrudili avtomobilski šport čim bolj približati širši populaciji in tako dvigniti prepoznavnost avtošporta in poznavanje delovanja zveze, organizatorjev ter funkcionarjev v Sloveniji.

Seveda pa avtomobilske dirke niso le vozniki in gledalci. Za ustrezno in predvsem varno izvedbo prireditev so nujno potrebni tudi vestni organizatorji in izobraženi športni funkcionarji. Za vsakogar, ki želi biti aktiven člen v avtomobilskem športu, pa si ne more privoščiti dirkanja, je to odlična možnost sodelovanja. Kako lahko to storite? Ni težko! Prvi korak opravite tako, da nas kontaktirate na spletni povezavi www.as2005.eu ali pa stopite do najbližjega društva, člana Zveze AŠ2005, tam razložite svojo željo in povprašate za pomoč.