Stalno osveženi digitalni zemljevid

8. 1. 2016
Deli
Stalno osveženi digitalni zemljevid (foto: HERE)
HERE

HERE, vodilno podjetje na področju digitalne kartografije, je na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu predstavilo digitalni zemljevid HERE HD Live Map, ki je zasnovan na podatkih v oblaku.

HERE HD Live Map, ki je popolnoma pripravljen na uporabo v avtonomnih avtomobili v Severni Ameriki in zahodni Evropi, omogoča zelo podroben in dinamični prikaz razmer v prometu, zato lahko avtonomni avtomobil z njegovo pomočjo "vidi" tudi okoli vogalov, ki so izven dosega njegovih tipal.

Zemljevid omogoča stalno osvežen pregled nad podatki stalnega značaja, kakršni so prometni pasovi in podobno, začasnimi podatki, kakršna so dela na cesti, prometni zastoji in nezgode, ter analitičnimi podatki, med katerimi so podatki o hitrostnem profilu, ki služijo obveščanju vozila, kako naj vozi glede na običajno vedenje ljudi v danih situacijah.

Digitalni zemljevid se s pomočjo avtomobilov, ki so vključeni v promet, in izmenjave podatkov med njimi preko spletnega oblaka, stalno obnavlja. Tako denimo avtomobil, ki zazna novo hitrostno omejitev, podatke o njej le sporoči sistemu, ta pa ga takoj vnese v zemljevid in obvesti ostale avtomobile, ki bi se znašli na istem odseku ceste. Novi podatki se v zemljevid nalagajo v obliki dodatnih slojev, zato ni potrebe po nadgradnji celotnega zemljevida, kar pripomore tudi k razmeroma majhni velikosti celotne datoteke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja