Subaru predstavlja svoj največji SUV Ascent

29. 11. 2017 | Jure Šujica
Deli

V treh vrstah sedežev bo ponujal prostora za do osem oseb, vključujoč voznika.

Subaru je pred kratkim napovedal, da bo zaključil s proizvodnjo enega izmed najpomembnejših avtomobilov v zgodovini znamke, športno nastrojeno Imprezo WRX STi. Nova Impreza, ki smo jo pri nas že imeli možnost zapeljati, je sedaj prevzela podobo petvratne kombilimuzine in je posledično tudi bolj družinsko naravnana, o njeni dirkaški preteklosti pa ni več ne duha ne sluha. Nekoliko večjim družinam pa bo na voljo tudi novi Subarujev model Ascent, ki ga Japonci predstavljajo na aktualnem avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Novinec bo od jasno Impreze precej večji, skupna dolžina avtomobila, ki ga Subaru uvršča v priljubljen razred SUVov, pa bo 4.998 milimetrov. Ob medosni razdalji 2,89 metra bo v kabini dovolj prostora za 7 sedežev, pri čemer bodo trije sedeži na voljo v zadnji vrsti, ob doplačilu pa bo z dodatnim srednjim sedežem možno opremiti tudi drugo vrsto sedežev. Da pa gre za pravega SUV-a, govori podatek o oddaljenosti vozila od tal, ta namreč znaša natanko 22 centimetrov.

Sprva na voljo le na drugi strani Atlantika

V notranjosti Subaru obljublja veliko novosti in udobja, tudi v tretji vrsti sedežev. Tej so namenili še posebno pozornost, saj ima možnost nastavitve naklona sedežev, zaradi česar naj bi omogočala udobno sedenje tako otrokom, kot odraslim, prvič v Subarujevi zgodovini pa bo avtomobil opremljen tudi s sistemom za ogrevanje in hlajenje tako sprednjih, kot tudi zadnjih sedežev.

Subaru bo novinca kupcem ponudil zgolj z enim motorjem, 2,4 litrskim turbodizelskim bokserskim štirivaljnikom. Ta bo zmogel 260 'konjev', moč pa se bo na vsa štiri kolesa prenašala preko neskončnostopenjskega samodejnega menjalnika.

Subaru bo avtomobil sprva sicer namenil le kupcem v Združenih državah Amerike, verjamemo pa, da bi se ob primerni ceni zanj tudi pri nas našlo nekaj kupcev.

Jure Šujica
Foto: Subaru