Takšen bo prenovljeni Fiat Tipo

11. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Takšen bo prenovljeni Fiat Tipo (foto: fiat)
fiat

Obetata se mu povsem spremenjen sprednji del in digitalna instrumentna plošča.

Fiat je pred časom ukinil prodajo modela Punto in posledično še nekoliko bolj 'obremenil' obujenega Tipa, ki je tako ostal edini predstavnik znamke v razredu kombilimuzin in karavanov. Tudi zato je povsem razumljivo, da še vedno ostaja v ponudbi. Še več, pri Fiatu mu po septembrski predstavitvi športnega paketa zunanjosti zdaj pripravljajo še temeljito prenovo, ki bo doletela vsaj sprednji del in notranjost.

Prenova obeh segmentov bo, vsaj sodeč po prvih fotografijah, ki so v javnost pricurljale že prejšnji mesec, občutna. Sprednji del bo namreč povsem nov, pri čemer največ pozornosti pritegne nova maska hladilnika, sredi katere je povsem nov logotip znamke, velik napis FIAT, brez kakršnihkoli obrob ali podlage. No, temeljito posodobljena bo tudi notranjost avtomobila, ker bo tokrat prvič na voljo povsem digitalna instrumentna plošča, s čimer se Tipo – vsaj tako se zdi – pomika po lestvici navzgor.

O pogonskem sklopu je zaenkrat še prezgodaj karkoli trditi z gotovostjo, omenja pa se možnost, da bo Tipo po prenovi tako kot Fiat 500 opremljen z litrskim trivaljnim turbobencinskim motorjem, ki bo deloval po principu blagega hibrida, vendar z 12-voltno tehnologijo. Kljub temu naj bi ta sklop prinesel do 30-odstotno znižanje izpustov škodljivih emisij. Na cesto naj bi Tipo v prenovljeni podobi zapeljal prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja